Autolla ajamisen edellytyksenä ei ole oman auton omistaminen. Vaihtoehtoisina omistamismuotoina voi olla vuokra-auto, leasing-auto tai esimerkiksi kimpassa omistettu auto.

Vuokra-auto on tutuin ehkä näistä kolmesta suomalaisille, tosin yleensä suomalaiset käyttävät vuokra-autoja ainoastaan kun matkustavat ulkomaille. Vuokraamiselle tyypillistä on vuokrata kyseinen auto aina kokonaisiksi päiviksi. Näin ollen vuokra-auto sopii hyvin esimerkiksi viikonloppumatkan ajoneuvoksi. Perinteinen vuokra-autoilu onkin hieman jäykkä ja työläs vaihtoehto vastaamaan lyhytaikaista auton käyttöä, eli esimerkiksi jos kuluttaja haluaisi vuokrata auton vain kauppareissun ajaksi, perinteinen vuokra-auto ei tähän ole järkevä ratkaisu. Vuokra-auton käyttö on siis lähtökohtaisesti etukäteen sovitun vähintään vuorokauden kestävän kiinteän ajankohdan ajoneuvo. Vuokra-auto on mitä paras vaihtoehto silloin kun kuluttaja haluaa auton vain ja ainoastaan etukäteen tiedossa olevaksi ajaksi esimerkiksi juuri mökkireissulle.

Leasing-autoilun ideana on se että auto on käyttäjällään koko ajan käytössä ja autosta maksetaan etukäteen Car2Go_Amsterdam_Smart_ED_croppedsovittua kiinteätä kuukausi- tai vuosimaksua. Auton omistama yritys maksaa kaikki autoon liittyvät muut kustannukset kuten vakuutukset, verot, huollot ja korjaukset. Näin auton käyttäjän ei tarvitse murehtia auton ylläpidosta aiheutuvia kustannuksia. Nämä kaikki kustannukset on jo sisällytetty autosta maksettavaan kuukausivuokraan. Leasing-auto on yleinen valinta erityisesti silloin kun yritys haluaa tarjota työntekijöilleen auton käyttöön. Leasing-auto on keskiarvollisesti kalliimpaa kuin oman auton omistaminen, mutta ehdottomana vahvuutena on se että kuluttaja pystyy etukäteen arvioimaan tasan tarkalleen paljonko auton käyttäminen tulee hänelle maksamaan. Myös leasing-autoilussa auton vaihtaminen toisenlaiseen autoon on helppoa. Oman auton omistamiseen liittyvä myynti ja uuden ostaminen voi olla yllättävän aikaa vievää.

Kimppa-autoilu on Suomessa melko tuore ilmiö ja sitä näkee ainoastaan pääkaupunkiseudulla. Kimppa-autoilun ideana on se että yritys omistaa autoja ja niitä on parkkeerattu pitkin kaupunkia ja kuluttaja voi ostaa jäsenyyden auton käyttämiseen. Jäsen voi valita puhelinsovelluksestaan itselle mieleisessä paikassa sijaitsevan auton ja varata sen omaan käyttöön esimerkiksi vain 15 minuutiksi tai 10 päiväksi. Autojen avaimet säilytetään autojen sisällä, ja jokaisella jäsenellä on jokin oma tunnistuskortti tai salasana jolla auton ulko-ovet aukeaa ja taksamittari alkaa niin sanotusti juoksemaan. Parasta tässä vaihtoehdossa on sen tuoma vapaus ja saatavuus juuri silloin kun jäsen sitä haluaa.